Kittenbeleid

BIJ SERIEUZE INTERESSE ONDERSTAANDE INFORMATIE GRAAG GOED DOORLEZEN. 

Aanmelding
Wanneer je serieuze interesse hebt in een toekomstige kitten van ons, dan kun je ons mailen en kunnen we je op onze lijst zetten. Wanneer er dan kittens op komst zijn, nemen we contact met je op.
Graag ontvangen wij een uitgebreide mail met informatie over jou. Wat is je leeftijd, gezinssamenstelling, woonsituatie, werk (fulltime/partime), ervaring met katten en evt andere huisdieren. Wij willen graag weten waar onze kittens komen te wonen, wat jullie een kitten kunnen bieden en of er voorkeur is voor een bepaalde kleur of geslacht. Aan de hand van je mail, zullen wij contact met je opnemen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Zo weten we of het van beide kanten goed klikt.
Wij verkopen geen kittens via internet, pas na kennismaking is het mogelijk een kitten te reserveren.

Aanmelding voor een lijst bied niet altijd de garantie op een kitten. Zeker niet wanneer er meer aanvragen zijn dan beschikbare kittens. Onze kittens groeien op in onze vertrouwde omgeving, met veel liefde en verantwoordelijkheid, wij proberen ze de beste start te geven die wij maar kunnen. Ik zie het dan ook als onze grootste verantwoordelijkheid om een zo goed mogelijk huisje te zoeken voor onze kittens. Wij zullen op basis van de beschikbare kittens een keuze maken uit de lijst en daarbij altijd kiezen voor het beste huisje en de juiste match voor het kitten.


Kennismaking
Bij een vroege aanmelding ben je na ons contact welkom om kennis te komen maken met ons en onze katten. Mocht je aanmelding pas later zijn en er al kittens zijn geboren, dan plannen wij de kennismaking wanneer de kittens 6 weken oud zijn. Als je op visite komt, vragen we je om niet meerdere cattery’s op dezelfde dag te bezoeken, om eventuele overdracht van ziektes te voorkomen.

Wanneer de kennismaking is geweest, er van beide kanten een klik en wederzijds vertrouwen is, kun je een kitten reserveren. Wij houden je regelmatig op de hoogte door foto's, berichtjes en onze social media kanalen. Ook zullen er vaste bezoekmomenten ingepland worden.  Mocht er enige twijfel zijn vanuit ons als fokker of jullie als koper, dan is het mogelijk de koop terug te trekken. Het kitten is én blijft tot de dag van de overdracht eigendom van Cattery Catventures.

Voorwaarden
In de eerste plaats zijn onze kittens gezelschapsdieren en verkopen wij hoofdzakelijk aan liefhebbers. Alle kittens zullen voor vertrek gecastreerd worden.

Heb je een erkende cattery, dan kunnen we hier andere afspraken over maken. Voorwaarde is dat jouw fokbeleid en manier van werken aansluit bij dat van ons en dat het kitten geschikt is om mee te fokken.

Alle kittens worden verkocht met een koopovereenkomst wat we na de kennismaking samen zullen bespreken. 

Onze kittens groeien op in onze woonkamer als onderdeel van ons gezin. Op deze manier wennen ze aan alle geluiden van het dagelijkse leven (stofzuiger, televisie etc.) en groeien ze op tot zeer sociale kittens. Het heeft daarom onze voorkeur om een kitten te plaatsen bij mensen die al een andere kat hebben (niet bij een te oude kat want dan hebben ze vaak niet zoveel aan elkaar) of die van plan zijn twee kittens samen te nemen. Zeker als u een fulltime baan heeft, is het fijn wanneer de katten zich met elkaar kunnen vermaken en niet te veel alleen thuis zijn. De Brit is immers een sociale poes, die graag in gezelschap van mensen en/of soortgenoten verkeert.

Wij verkopen alleen kittens aan mensen die hun katten niet vrij buiten (op straat) laten lopen i.v.m. de vele gevaren die daar voor ze schuilen zoals bijvoorbeeld het verkeer en diefstal. Uiteraard is het heel fijn als katten naar buiten kunnen maar dan wel in een afgezette tuin, een afgeschermd balkon of een ren.

De verhuizing
De kittens mogen verhuizen wanneer ze 14 weken oud zijn, een goed gewicht hebben en helemaal fit en gezond zijn. 
 
Wanneer onze kittens verhuizen krijgen ze mee:

  • Mundikat stamboom
  • Europees dierenpaspoort
  • Kittenpakket

 
Als onze kittens verhuizen zijn ze:

  • Ontwormt
  • Volledig ingeënt
  • Gechipt en geregistreerd
  • Gecastreerd 
  • Vrij van vlooien en wormen

 
Ook als onze kittens verhuisd zijn kun je altijd bij ons terecht voor advies en hulp. Wij vinden het belangrijk dat het met onze katten goed gaat en het welzijn van onze katten gaat boven alles!
 
Mocht je op een gegeven moment, om wat voor reden dan ook, niet meer voor jouw brit kunnen zorgen neem dan eerst contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen om de juiste oplossing te vinden voor jou en jouw kat. Wij zien niet graag dat een van onze katten op bijvoorbeeld Marktplaats aangeboden wordt.
 
Wij vinden het leuk om op de hoogte gehouden te worden van onze kittens.