Mijn naam is Amina Wijman, woonachtig in Enschede samen met mijn vriend Thom en onze 2 kinderen. 

Van kleins af aan ben ik altijd al opgegroeid met dieren. Vanaf mijn 9e zorgde ik voor mijn eigen konijnen en  onze buitenkat. Al snel was ik vaak met de honden op pad. Daarna kwam mijn eigen paard en op mijn 17e mijn eerste eigen hond. Van mijn hobby maakte ik mijn werk en van mijn werk weer mijn hobby. Na mijn school ben ik begonnen in de paarden, ik werkte voornamelijk op sport- en handelsstallen. In 2012 kwam ik eingelijk per toeval aan het werk in een dierenkliniek en ben ik daar gebleven. 6 jaar lang heb ik daar met veel plezier gewerkt. Toen wij uiteindelijk naar Enschede gingen verhuizen, kon ik al snel weer aan het werk bij Dierenkliniek Oldenzaal-losser door een goede referentie van mijn vorige werkgever. Zo maakte ik de carriereswitch van paardenmeisje naar paraveterinair. 

 

Mijn eerste eigen kat kwam in mei 2018 bij ons wonen, Rocket, onze straatrat. Deze knapperd verscheen vanuit het asiel op mijn werk. Toen hij uit het reismandje kwam was ik opslag verliefd, als ik nu de foto's terug kijk.. tja dan denk ik daar wel anders over, gelukkig is hij goed opgedroogd, haha. Hij had nog wel wat probleempjes en werd mijn zorgenkindje, dat is hij nog steeds. Thuis leverde het even wat discussie op, Thom houd helemaal niet van katten en zag het niet zitten. Met het argument dat hij op proef kwam en als het niet ging hij terug naar het asiel mocht, kwam hij dan uiteindelijk toch mee naar huis. Hij had nog geen poot uit het mandje gezet toen ik al riep dat hij niet meer terug ging. Hij is mijn lot uit de loterij, a match made in heaven!

Drie jaar later begon het te kriebelen, ik wilde er graag een katje bij, een Brits Korthaar. Het leverde uiteraard weer enige discussie op, er mocht een nieuwe kat als Rocket er niet meer was. Ik was niet van plan om 20 jaar te wachten, want zo oud moest hij van mij minimaal worden. Maar na goed overleg ging hij gelukkig overstag en mocht er een katje bij.  Na een enige zoektocht kwam ik onze Winter tegen. Een lief klein meisje, met een open karakter. Zij is degene die mijn vriend 180 graden heeft laten draaien. Hij is verzot op haar en zij op hem. Hij heeft katten leren waarderen en ze beter leren begrijpen, mooi om te zien hoe dat kan groeien. Winter is dol op aandacht en dol op kinderen. 

Eenmaal besmet met het brittenvirus, wilde ik er natuurlijk graag een britje bij. Ik volgde cattery the Golden Kuma al een lange tijd op instagram en we hadden al vaker contact gehad. Nadat ik in 2021 mijn kleinschalige kennel in oudduitste herders had opgezet wilde ik ook graag beginnen als kleinschalige cattery. Ik heb aangeven opzoek te zijn naar een poesje waarmee ik in de toekomst zou kunnen fokken. Zo kwam onze Vos in ons leven, een kleine deugniet, met veel pit en ontzettend grappig.

Mijn cattery is sinds januari 2023 aangesloten bij Mundikat en geregistreerd bij de internationale organtisatie FIFe. 

Vanuit mijn werk als paraveternair beschik ik over de benodigde kennis betreft voortplanting en gezondheid. Verder verdiep ik mijn in voeding, genetica en kleurvererving, omdat ik dit zelf erg interessant vind en volg regelmatig nascholingen. 

Al onze katten en andere huisdieren leven bij ons in huis en zijn onderdeel van mijn dagelijkse routine. Ze beschikken over een veilige leefruimte, met voldoende speel en klim mogelijkheden en kunnen naar buiten in een afgesloten tuin. Kittens worden bij ons in huis geboren en leren zo het leven met de andere katten, honden, kinderen en alle dagelijkse geluiden. Een goede socialisatie staat bij ons hoog in het vaandel. Een nestje verzorgen, groot brengen en nieuwe baasjes gelukkig maken geeft mijn ontzettend veel voldoening.

 

In onze cattery zullen wij uitsluitend een nestje fokken met ouderdieren die negatief getest zijn op HCM (hartafwijking), PKD (nierafwijking), FIV (kattenaids) en FeLV (leukemie). Wij hopen door selectief te fokken met gezonde en mooie bloedlijnen een positieve bijdrage te leveren ter verbetering van dit prachtige ras!